Rodgers Hammerstein

Componist en tekst Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II
Arrangement Frits Kessels jr.
Jaar 1945
Dit nummer is geschreven voor de musical Carousel en is meermalen opgenomen door verschillende artiesten, waarvan de versie van Gerry & the Pacemakers waarschijnlijk de bekendste is, alhoewel deze versie is beïnvloed door de versie die Gene Vincent heeft gemaakt. De allereerste versie was van Ferenc Molnár, een Hongaars roman- en toneelschrijver die de muziek schreef voor het toneelstuk 'Liliom' in 1909.

Gerry & the Pacemakers

In Europa is het nummer het meest bekend in de versie van de Liverpoolse band Gerry & the Pacemakers, die het nummer in 1963 opgenomen hebben. Deze versie bleef vier weken lang op nummer 1 in de Britse hitlijst. Het werd direct een volkslied voor de fans van Liverpool FC en het nummer wordt bij elke wedstrijd massaal gezongen. Tegenwoordig zijn de woorden You'll Never Walk Alone opgenomen in het clublogo.

Lee Towers

In 1976 bracht de Nederlandse zanger Lee Towers een cover van het nummer uit onder de naam You never walk alone. Deze versie groeide later uit tot een favoriet nummer onder de aanhangers van voetbalclub Feyenoord. Towers zelf is ook supporter van de Rotterdamse club.

Bron: Wikipedia

Monday July the 6th. © Chantemble 2020.