Artikel Heusdense Courant:

Memories & Dreams barst van de Langstraatse talenten

10 okt 2012

Door: Ingermarlies Leeuwenburgh

DRUNEN/WAALWIJK - Al meer dan twee jaar is Harmonie Drunen, onder de naam Stichting Bruisend Heusden bezig met de organisatie van het spectaculaire evenement Memories & Dreams. In samenwerking met meer dan 250 muzikanten, zangers, zangeressen, dansers en acrobaten uit De Langstraat laten zij met drie concerten op 8, 9 en 10 november sporthal De Slagen in Waalwijk op haar grondvesten trillen. Per avond worden er 1200 mensen verwacht. Kaarten voor de zitplaatsen op zaterdag 10 november zijn reeds uitverkocht.

 20121010 memoriesdreams

De organisatie van Memories & Dreams roept nog meer trompet-, trombone- of hoornblazers uit De Langstraat op zich alsnog aan te melden.

Memories & Dreams wordt georganiseerd ten bate van Het Toon Hermans Huis in Waalwijk. Sebastiaan de Gouw, voorzitter van de gehele organisatie van M&D vertelt: ”Dit is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, geheel afhankelijk van sponsoren en donaties om de deuren open te houden. Het programma voor de concerten is dan ook gebaseerd op de gevoelens en emoties die, soms in schril contract met elkaar, naar boven komen als men met kanker te maken krijgt. Naast het feit dat mensen veel verdriet hebben, worden zij ook bewust van hun herinneringen en dromen. Daarom bestaat het repertoire uit zeer gevarieerde nummers. Memories & Dreams staat garant voor een groots feest met een bijzondere boodschap.”
De muzikale invulling wordt verzorgd door het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen. Dit orkest telt 90 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Geert Mooren. Naast muziek kan het publiek tijdens ook genieten van zang, dans, acrobatiek en meer. Speciaal voor de invulling van deze elementen is samenwerking gezocht met diverse koren, musicalgroepen en verenigingen uit de Langstraat. Door middel van twee audities is gezocht naar de beste zangers en zangeressen van onder andere Djemm! en de Notenkrakers uit Waalwijk. Zij zullen de zaal omverblazen met nummers van o.a. Marco Borsato, Anouk, Alicia Keys, Guus Meeuwis en Caro Emerald. Daarnaast wordt er een 150-koppig koor gevormd door Vivace en Chantemble uit Drunen en De Liedertafel uit Waalwijk.
Sebastiaan de Gouw: ”Een hoogtepunt van het concert wordt het stuk ‘Pini di Roma’, bekend van André Rieu, dat wordt uitgevoerd door een groots koperensemble, dat naast leden van het Symfonisch Blaasorkest wordt gevormd door muzikanten uit De Langstraat die trompet, trombone of hoorn bespelen. Voor de uitvoering van dit stuk kan de organisatie nog meer koperblazers gebruiken. Mocht u trompet, trombone of hoorn bespelen en mee willen werken, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Saturday January the 25th. © Chantemble 2019.